top of page

Styrelsens ordförande

Presentation av Vallfaris styrelses ordförande Sara Ewerth.


Mitt liv som ryttare började på Ågesta ridskola där jag tog mina eftermiddagslurar från ridskolehästarnas trygga ryggar när jag var i 4-5-årsåldern. När jag var 7 år hade vi flyttat till Tungelsta och min mamma och hennes väninna gav sig i väg på turridning, vilket resulterade i att familjen raskt utökades med två islandshästar.

Jag har genom mitt liv som ryttare gjort det mesta med hästarna – sovit på dem, lekt, badat och haft äventyr med dem, kursat, tävlat i lag och ensam, hobbyavlat, ridit in, testat snabba grenar och precisionsgrenar, åkt på långritter och stadsritter och haft väldigt, väldigt roligt. Längs vägen har jag träffat en himla massa härliga människor som också älskar hästar!


Idag har jag och min mamma tre hästar – vår underbara urmoder Tara från Engården, som just nu bor i Vikarbyn i Dalarna, och Taras avkommor Arvakur från Urax och Alrun Från Urax, som bor på Stall Emmi på Hammersta gård.


Jag fick förtroendet att bli ordförande i Vallfari 2023 och har innan dess varit adjungerad med uppdrag att representera Vallfari som ordförande i Stockholms Islandshästförbund. Jag har också jobbat med tävlingar i Dis styrelse och en gång i tiden varit ungdomsrepresentant i Vallfari. Styrelsearbete är svårt och man lägger ner mycket tid och energi på att representera klubben i olika sammanhang, skapa aktiviteter och arrangera tävlingar för medlemmarna, men det är också väldigt roligt!

Σχόλια


bottom of page