top of page

Presentation av Michelle

Nästa presentation är Michelle Gradin Qvarforth som är ledamot.


Jag har älskat hästar så länge jag kan minnas, trots att ingen annan i familjen har haft ett hästintresse. Jag startade som säkert många andra på ”vanliga tregångare” och red en salig blandning av allt från shetlandsponnyer, fd. travhästar, gotlandsruss, fjordingar, nordsvenska brukshästar osv fram tills jag fyllde 10 då jag testade islandshäst för första gången och ”kärlek vid första ridturen” uppstod. Blev ganska snabbt där efter medryttare på en danskfödd islandsvalack vid namn Feykir Fra Hovgaard 2, vi hängde ihop mellan 2012-2019. Mellan 2017-2020 gick jag gymnasiet på Riksanläggningen Wången, självklart med inriktning islandshäst. Det var även under gymnasietiden jag kom i kontakt med min nuvarande häst Leiftras uppfödare. Leiftra Från Brattåsmyren är ett skimmelsto född 2013 med mycket egna ideér och påhitt. Tanken var till en början att jag ”bara” skulle ha Leiftra på Wången de tre sista månaderna inför ett avslutande ridprov precis innan studenten, men fodervärdsavtalet förlängdes hela tiden och i februari 2022 beslutade jag mig för att köpa henne – mitt bästa beslut hittills i livet!


Leiftra står just nu uppstallad på Hammersta Gård/Stall Emmi där jag tidigare även jobbat i stallet. Till vardags håller jag nu på att läsa upp saknade betyg för att förhoppningsvis komma in på Hippologprogrammet hösten 2024. Övrig ledig tid spenderas ofta på gymmet.


Jag är via Svenska Islandshästförbundet utbildad ridledare och ungdomsledare samt diplomerad hästskötare. 2020 tilldelades jag även Agrias Stipendium för islandshäst. Jag har varit en del av Vallfaris Styrelse sedan våren 2022. Mitt fokus har främst legat på ungdomsaktiviteter, även om intresset varit lågt, men jag hoppas vi kan få ny fart på det hela under 2024. Just nu sköter jag mycket av vårat instagramkonto och facebooksida, samt letar sponsorer till tävlingar och andra aktiviteter. Under 2022 satt jag även med i Svenska Islandshästförbundets Ungdomssektion.

Comentarios


bottom of page