top of page

Vallfari nyhetsbrev december 2021

Julen närmar sig med stormsteg men ta en liten paus i stöket och läs lite nyheter från Vallfari.


Tävlingar

Den 12 december genomförde vi den traditionsenliga Luciatölten i Hemfosas ridhus. Allt löpte på bra även om vi hade sjukdomsfall och kolikhäst som stökade till det. Jätteroligt att så många ville komma och tävla och även titta på tävlingen. Vi kan inte nog tacka alla som ställde upp som funktionärer trots att det var bitande kallt inne i ridhuset.


Aktiviteter

Sen senaste nyhetsbrevet har vi genomfört tre aktiviteter.


Passclinic

Den 28 oktober höll Erik Andersen en passclinic på Hemfosa. En mycket bra och inspirerande föreläsning och på slutet fick vi se hur man kan lägga upp passträningen och Erik visade även några passläggningar. En liknande passclinic planerar vi att genomföra framåt våren när vi kan vara ute på passbanan.


Föreläsning om hästens exteriör och hur den kan påverka ridbarheten

Den 6 november höll Nina Bergholtz en uppskattad föreläsning om hästens exteriör och hur den kan

påverka ridbarheteten. Föreläsningen bestod av en teoretisk genomgång samt en praktisk demonstration på 2 hästar i ridhuset på Hemfosa.


Föl och unghästmönstring

Föreläsningen följdes upp med en välbesökt föl och unghästmönstring där 11 hästar deltog och Nina

var domare. Best in show blev 1-åriga Kvika från Hemfosa som ägs av Madeleine och Axel Engwall. Genomgående höga poäng delades ut till hästarna som visades och värt att nämna är att Erik och Andrés Strákur fra Midtlund blev högst bedömda 2-åriga valack i Sverige i år.


Årsmöte

Årsmötet kommer äga rum den 6 mars på Hemfosa, kallelse och andra underlag till mötet kommer längre fram. Men boka in datumet redan nu!


Medlemsavgift

Vid årsskiftet så kommer alla nuvarande medlemmar att få ett mejl från Idrottonline med betalinstruktioner för medlemsavgiften för 2022, ibland hamnar dessa i skräpposten så håll koll där, men om du av någon anledning inte får mejlet hör av dig till oss! OBS om du byter mejladress så kom ihåg att ändra det i idrottonline. Om du känner någon som vill bli medlem så är det lätt att anmäla sig här


Övrigt

Vallfaris aktivitetsgrupp söker nya engagerade personer för 2022. Vill du vara med så hör av dig till Lisa Olovsson så berättar hon mer om vad det innebär att vara med i aktivitetsgruppen. Kontakta Lisa på messenger eller via telefon på 0736621951.


Till sist vill vi i styrelsen önska alla medlemmar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Hoppas ni får en härlig ledighet med mycket hästmys!


Vallfaris styrelse


Marie Skogsberg, Stephanie Olsson, Mia Sundberg, Katja Brunander, Sanna Axbäck,

Anette Scheibe Lorentzi, Sophie Drk och Freyja Gisladóttir Bjurenborg


Comments


bottom of page