top of page

Vallfari Nyhetsbrev maj 2021

Nu är våren äntligen på väg! Detta nyhetsbrev innehåller lite smått och gott som är på gång i föreningen. Pandemin håller fortfarande ett grepp om oss så det är fortfarande tyvärr svårt med aktiviteter.


Hemfosabanan

Nu har vi fått avtalet med Hemfosa påskrivet och klart. Vi hoppas att vi snart kan genomföra många aktiviteter där. Vi Vallfariter får nu åka till Hemfosa och träna till ett subventionerat pris på deras fina ovalbana. Men innan vi gör det så ska vi ringa eller skicka ett sms till Erik Andersen och boka, man talar då också om att man är medlem i Vallfari. Det kan ju vara andra aktiviteter där som gör att banan inte är tillgänglig. Eriks nummer är 073 0873117. Kostnaden för ett träningstillfälle för oss är 50 kr/ekipage, tar man med sig en instruktör kostar det 100 kr/ekipage.

Vi kommer köra över våra domarbås och läktaren till Hemfosa under våren.


SM-kval

Det är ju stopp för tävlingar för alla utom dom som tillhör elit-klass och de som har F-skattsedel inom hästnäringen. Den vårtävling som vi planerade i juni har därför fått ställas in. Däremot så har vi beslutat att genomföra SM-kvalet som också låg med i verksamhetsplanen. Kvalet genomförs den 12 juni på Hemfosa, men tyvärr måste tävlingen genomföras utan publik. Anmälan öppnade 1 maj och vi hoppas att vi får in många anmälningar så att tävlingen går att genomföra. Mer om tävlingen kan du läsa här


De ryttare som får delta på tävlingen är de som:

innehar F-skattsedel/ är anställd i hästverksamhet och/eller har kvalat till sport-SM, eller nivå 1 (elitklass) någon gång 2017-2020. Kvalpoängen/tiden ska motsvara den åldersklass man tillhör 2021. Passryttare som från och med 2017 och framåt har klarat SM-kvalgränsen minst en gång räknas in som elitryttare och får starta i tävlingen (även i sportgrenarna).


Ungdomsansvarig

Vallfari har äntligen fått en ungdomsansvarig, Freyja Gisladóttir Bjurenborg. Vi i styrelsen är väldigt glada att vi äntligen har fått in en person som kan engagera sig i våra ungdomar, dom är inte så många men viktiga för föreningen. Vi har adjungerat in Freyja i styrelsen i år. Välkommen Freyja!


Lag SM

Vi har några medlemmar som har startat upp ett ungdomslag som satsar mot Lag SM 2022.

Laget består just nu av 6 st tjejer mellan 9-17 år men de vill gärna få fler lagkamrater.

Det är ännu inte bestämt exakt hur och när träningarna ska ske men de siktar mot en gång i veckan på Stall Stegra, Hammersta Gård och förhoppningsvis en gång i månaden på Hemfosas ovalbana plus att de gärna hittar på annat skoj tillsammans som lag och tillsammans med sina hästar. För att vara med på Lag SM ska man vara mellan 9-21 år. Om du vill läsa mer om Lag SM finns info på här

Är du intresserad eller känner du någon som kan vara intresserad av att delta?

Skicka då ett mail till aktivitet@vallfari.se så får du veta mer.


Vallfaris styrelse

Marie Skogsberg, Stephanie Olsson, Mia Sundberg, Katja Brunander, Sanna Axbäck, Anette Scheibe Lorentzi, Sophie Drk

Comments


bottom of page