top of page

Presentation av styrelsemedlemmar

Nästa styrelsemedlem är Ulla Sköldestam.Jag är ny medlem i Vallfari och är ledamot i Vallfaris styrelse med ansvar för att utveckla en ny verksamhet riktad mot 65+ och äldre.


Jag började rida islandshäst sent i livet. Köpte min första islandshäst till min 60-årsdag. Jag red som tonåring men sen blev det ett långt uppehåll på nästan 40 år innan jag började rida igen.


2010 kom ”min bruna” in i mitt liv. Han var 5 år och endast grundriden. Nu började en riktig utmaning, att lära mig rida igen. Vi har hela tiden tränat kontinuerligt för många olika tränare genom åren. Vi började tävla lite och tyckte att det var jätteroligt. Det blev en ny dimension på träningen då och vi fick utveckla nya kunskaper inom islandsridning. Jag försökte lära mig att förstå mer kring tävling och bedömning och bestämde mig för att bland annat gå på domarutbildningen. Gemenskapen har varit en central del i min hästvärld.


Eftersom min fysiska styrka och hälsa har blivit sämre nu på äldre dar, så har även tävlandet avtagit. Jag har nog som många äldre ryttare insett att med tiden så måste jag nog avstå från häst och ridning, tills jag såg Idrottsrörelsens reklam om att avsätta medel för arbete för att skapa bättre förutsättningar för idrott för personer 65 år och äldre (65+) i föreningar. Målet var att hitta hållbara arbetssätt och metoder för oss 65 år och äldre. ”Ridsport för alla hela livet”. Man ska inte sluta i sin idrottsförening utan man måste hitta vägar att hålla sig aktiv hela livet, och det är just det som vi försöker utveckla nu i vår förening, Vallfari.

Comments


bottom of page