top of page

Presentation av styrelsemedlem - Sophie Drk

Jag bor i Tyresö med min man och våra tonårs tvillingar samt en eurasier och en finsk lapphund.

Jag kom i kontakt med islandshästen på en turridning 1990 och blev förälskad i denna vänliga och speciella häst som känns så nära naturen!

I dagsläget är jag lycklig ägare till två islandshästar och har en på foder.

Vi har Orion från Slätterne som är en 20 årig valack med ett fantastiskt lynne och Dís från Drk, ett 2-årigt sto som är vår egen uppfödning. Orion står på Hammersta gård och tränas och tävlas mestadels utav vår dotter medan Dís står på Edeby Gård för att växa upp i en flock med unghästar och fölston.

Alldeles nyligen fick vi också förtroendet att ta ett sto på foder, Feila från Ljusbäcken, ska bli spännande att se vad vi kommer att hitta på tillsammans med henne!


Jag utbildade mig till hästmassör på Axelsons Animal School 2005-2006 för att jag alltid har varit mån om hästens välmående och för att jag ville veta mer om hur ryttaren bättre kan samarbeta med hästen och jag har alltid velat bygga på intresset och utbildningen på något sätt.

Så efter att i 25 år ha jobbat med IT-försäljning och marknadsföring så gjorde jag en helomvändning och påbörjade hösten 2020 en tvåårig heltidsutbildning till Equiopat.

En equiopat är expert på hästens rörelseapparat, dvs. hur skelett, muskler, leder, senor och ligament samverkar till att utföra rörelser. Vi är också utbildade djursjukvårdare på utökad nivå 2 med läkemedelskompetens. Vi arbetar med friskvårds behandlingar och rehab såsom massage, stretching, laser, elektroterapi samt stötvåg och vi kan även hjälpa häst och ryttare att anpassa utrustning och rådgiva för bästa möjliga- och hållbara samspel. Det är fantastiskt att det bara blir mer intressant ju mer kunskap vi får!


Jag blev invald i Vallfaris styrelse som suppleant i mars 2021 och har bland annat tidigare erfarenhet från att ha varit ordförande i Ridklubben Mulens styrelse och tycker att det är viktigt och roligt med engagemang i föreningslivet.


Comments


bottom of page