top of page

Tidigare aktiviteter

Ovalbaneträning med domarbedömning
 

När: Måndag 26:e september mellan 16:30-20:00 

Var: Hemfosa ovalbana
Hur: FEIF-domare Lisa Olovsson kommer finnas på plats för att ge bedömning samt ge tips och råd 

Du får rida ett program, får feedback av Lisa sen rida programmet en gång till. Det kommer finnas plats för 15 ekipage, först till kvarn. Alla nivåer är välkomna.

Öppen ovalbaneträning
 

När: Torsdagen den 26:e maj mellan 12:00-15:00

Var: Hemfosa ovalbana
 

Vi välkomnar alla medlemmar att komma och träna med oss! Denna gång är det fri träning. Kanske vill du träna på program, bara träna på att vara på ovalbanan, socialisera med din häst, komma iväg med transporten eller något annat. Banan är tillgänglig kl 12:00-15:00. Anmälan krävs så att vi vet hur många vi blir. Beroende på antal så får vi se om vi behöver dela upp oss, vi försöker hålla det enkelt.

Passclinic med Erik Andersen 

När: Torsdagen den 28:e april kl 18

Var: Hemfosa 

Erik föreläste om ämnet i konferenslokalen (Viss upprepning från föregående clinic), efter föreläsningen hade man en mer praktisk genomgång och Erik visade hur man jobbar med pass.
Ett antal anmälda ridande ekipage medverkade och fick feedback efter visad pass.

 

Föl och unghästmönstring samt föreläsning med temat exteriörbedömning och ridbarhet med Nina Bergholtz
 

När: Lördagen den 6:e november

Var: Hemfosa
 

Internationella avelsdomaren (FEIF) Nina Bergholtz kom till Hemfosa den 6e november 2021. 

Nina föreläste på ämnet exteriörbedömning och ridbarhet med demonstration och visning av häst.
På eftermiddagen var det en föl- och unghästmönstring med klasser: Föl, 1-åringar, 2-åringar, 3-åringar, 4-år och äldre.
 

Resultat

Passclinic med Erik Andersen 
 

När: Torsdagen den 28:e oktober 18-20

Var: Hemfosa 

Erik kommer föreläsa på ämnet i konferenslokalen, vi går igenom hur man tränar pass, hur man introducera pass för hästen och de vanligaste fel som blir i passträning, sedan kommer vi förflytta oss till ridhuset för att mer praktisk demonstration. 

Öppen ovalbaneträning
 

När: Lördagen den 28:e augusti mellan 11:00-13:00

Var: Hemfosa ovalbana
 

Vi välkomnar alla medlemmar att komma och träna med oss! Denna gång är det fri träning. Kanske vill du träna på program, bara träna på att vara på ovalbanan, socialisera med din häst, komma iväg med transporten eller något annat. Banan är tillgänglig kl 11:00-13:00. Anmälan krävs så att vi vet hur många vi blir. Beroende på antal så får vi se om vi behöver dela upp oss, vi försöker hålla det enkelt.

Ovalbaneträning med bedömning
 

När: Tisdagen den 22:a Juni från klockan 18:00
Var: Hemfosa ovalbana

Vi välkomnar alla medlemmar i Vallfari att testa vår nya hemmabana på Hemfosa.FEIF-domare Lisa Olovsson kommer finnas på plats för att ge bedömning samt tips kring programridning.

Hullbedömning och Träningslära för häst -  31 januari kl 18.00
 

När: Söndagen den 31:a januari klockan 18:00

Välkomna på digital föreläsning med Charlotta Liedberg som är hippolog, ridlärare 2, unghästtränare och har läst en master i animal science.

Föreläsningen kommer handla om hur man hullbedömer sin häst, när hästen har ett ohälsosamt hull och vad man ska tänka på om man behöver hullkorrigera. När det gäller träningslära kommer hon prata om vilka faktorer som påverkar hästens arbetsbelastning och hur hästkroppen svarar på arbete. Hon kommer även ta upp hur man ska tänka kring träningsupplägg och konditionsträning av hästen.

 

bottom of page